Meta este de acord să plătească 725 de milioane de dolari pentru a soluționa procesul Cambridge Analytica

July 28, 2022, Turkey: In this photo illustration, the app icons of Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, and Oculus VR seen displayed on a smartphone with a Meta logo in the background. (Credit Image: © Onur Dogman/SOPA Images via ZUMA Press Wire)

Compania-mamă a Facebook, Meta, a acceptat o înţelegere de 725 de milioane de dolari în procesul colectiv din Statele Unite, în care este acuzată că a permis unor terţi să acceseze datele personale ale utilizatorilor.

Înţelegerea este cea mai mare recuperare obţinută vreodată într-o acţiune colectivă privind confidenţialitatea datelor şi cea mai mare sumă plătită vreodată de Facebook pentru a rezolva o acţiune colectivă privată” , potrivit documentului.

Potrivit estimărilor reclamanţilor, dimensiunea clasei” , numărul total de persoane afectate, este ,,în intervalul 250-280 de milioane” de persoane, scrie POLITICO.

Declaraţia mai trebuie să fie aprobată de tribunalul din San Francisco la care a fost depusă, o audiere fiind programată pentru luna martie a anului viitor.

Utilizatorii Facebook au dat în judecată compania în 2018, solicitând despăgubiri pentru acuzaţiile potrivit cărora gigantul social media ar fi partajat datele lor personale cu terţi.

Printre acestea s-a numărat celebra firmă britanică de analiză a datelor Cambridge Analytica, care a fost legată de campania prezidenţială de succes a lui Donald Trump din 2016.

Exit mobile version