• Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.
  • Trump a susținut că nu are niciun interes să revină pe Twitter.
  • Trump a lansat atacuri necruțătoare la adresa integrității votului din SUA de la înfrângerea sa în alegerile din 2020.

Meta, proprietarul Facebook, se pregătește să anunțe dacă îi va permite fostului președinte american Donald Trump să revină pe Facebook și Instagram, a relatat duminică Financial Times.

Gigantul social media declarase anterior că va decide până pe 7 ianuarie dacă îi va permite fostului președinte să revină. Cu toate acestea, se așteaptă acum ca această decizie să fie anunțată mai târziu în cursul lunii, a precizat ziarul, citând o persoană familiarizată cu această chestiune.

Meta a înființat un grup de lucru care să se concentreze pe această chestiune, potrivit unor persoane care cunosc operațiunile sale, a precizat raportul, adăugând că grupul include membri ai personalului din echipele de politici publice și de comunicare, precum și din echipa de politici de conținut.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters. Această evoluție vine după ce Elon Musk, noul proprietar al Twitter, a revocat în noiembrie anul trecut interdicția permanentă impusă lui Trump pe platforma de socializare, după ce a efectuat un sondaj de opinie în rândul utilizatorilor.

Trump a susținut că nu are niciun interes să revină pe Twitter. Nu văd niciun motiv pentru asta”, declarase fostul președinte prin intermediul unei înregistrări video atunci când a fost întrebat dacă intenționează să revină pe Twitter de către un grup de experți la reuniunea anuală a liderilor Coaliției Republicanilor Evrei.

Trump a lansat atacuri necruțătoare la adresa integrității votului din SUA de la înfrângerea sa în alegerile din 2020 și a lansat în noiembrie o ofertă pentru a recâștiga președinția în 2024, cu scopul de a devansa potențiali rivali republicani.