Meta se pregătește să ia o decizie privind revenirea lui Trump la Facebook

Meta, proprietarul Facebook, se pregătește să anunțe dacă îi va permite fostului președinte american Donald Trump să revină pe Facebook și Instagram, a relatat duminică Financial Times.

Gigantul social media declarase anterior că va decide până pe 7 ianuarie dacă îi va permite fostului președinte să revină. Cu toate acestea, se așteaptă acum ca această decizie să fie anunțată mai târziu în cursul lunii, a precizat ziarul, citând o persoană familiarizată cu această chestiune.

Meta a înființat un grup de lucru care să se concentreze pe această chestiune, potrivit unor persoane care cunosc operațiunile sale, a precizat raportul, adăugând că grupul include membri ai personalului din echipele de politici publice și de comunicare, precum și din echipa de politici de conținut.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters. Această evoluție vine după ce Elon Musk, noul proprietar al Twitter, a revocat în noiembrie anul trecut interdicția permanentă impusă lui Trump pe platforma de socializare, după ce a efectuat un sondaj de opinie în rândul utilizatorilor.

Trump a susținut că nu are niciun interes să revină pe Twitter. Nu văd niciun motiv pentru asta”, declarase fostul președinte prin intermediul unei înregistrări video atunci când a fost întrebat dacă intenționează să revină pe Twitter de către un grup de experți la reuniunea anuală a liderilor Coaliției Republicanilor Evrei.

Trump a lansat atacuri necruțătoare la adresa integrității votului din SUA de la înfrângerea sa în alegerile din 2020 și a lansat în noiembrie o ofertă pentru a recâștiga președinția în 2024, cu scopul de a devansa potențiali rivali republicani.

Exit mobile version