• Potrivit Meta, noua caracteristică este concepută exclusiv pentru a proteja utilizatorii, în special femeile și adolescenții.
  • Minorii nu vor putea, în mod implicit, să primească mesaje pe Instagram și Messenger de la străini.
  • Decizia recentă a lui Meta de a proteja chat-urile Facebook Messenger în mod implicit cu criptare end-to-end a fost criticată cu înverșunare de guvern, poliție și organizații de caritate pentru copii.

Meta a spus că va lansa un nou instrument de siguranță pentru a bloca copiii să primească și pentru a-i descuraja să trimită imagini nud, inclusiv în chat-urile criptate, mai târziu în acest an, scrie BBC.

Este posibil ca instrumentul să fie opțional și disponibil și pentru adulți pe Instagram și Facebook. Urmează critici din partea guvernului și a poliției după ce Meta a început să cripteze în mod implicit chaturile Messenger.

Ei spun că criptarea va îngreuna compania să detecteze abuzul asupra copiilor. Potrivit Meta, noua caracteristică este concepută exclusiv pentru a proteja utilizatorii, în special femeile și adolescenții – sub 13 ani nu au voie să folosească platformele sale – de la trimiterea de imagini nud sau de a fi presați să le trimită.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

De asemenea, a anunțat că minorii nu vor putea, în mod implicit, să primească mesaje pe Instagram și Messenger de la străini. La începutul acestei luni, șefii de poliție au declarat că tinerii care trimit imagini nud au contribuit la creșterea numărului de infracțiuni sexuale comise de copii în Anglia și Țara Galilor.

Iar dosarele legale făcute publice recent ca parte a unui proces american împotriva Meta, presupuse documente ale companiei arată că aproximativ 100.000 de utilizatori adolescenți ai Facebook și Instagram sunt hărțuiți sexual online în fiecare zi. Meta a acuzat procesul că și-a caracterizat greșit activitatea.

Dar, joi, gigantul tehnologic a dezvăluit o nouă funcție planificată pentru a ajuta la protejarea adolescenților de imaginile neadecvate din mesajele lor. Acest sistem va funcționa și în chat-urile criptate, cu mai multe detalii care vor fi dezvăluite în cursul acestui an.

Decizia recentă a lui Meta de a proteja chat-urile Facebook Messenger în mod implicit cu criptare end-to-end (e2ee) a fost criticată cu înverșunare de guvern, poliție și organizații de caritate pentru copii.
E2ee înseamnă că numai expeditorul și destinatarul pot citi mesajele, spun criticii, Meta nu poate identifica și raporta materialul abuziv asupra copiilor în mesaje.

Alte aplicații de mesagerie, cum ar fi iMessage, Signal și Meta deținute de Apple, deja WhatsApp folosesc tehnologia și au apărat-o cu fermitate.

Cu toate acestea, unii critici spun că platformele ar trebui să implementeze o tehnică numită scanare pe partea client pentru a detecta abuzul asupra copiilor care este trimis prin aplicații criptate. Scanarea la nivelul clientului se referă la sistemele de pe dispozitivul unui utilizator care scanează mesajele pentru potriviri cu imagini cunoscute de abuz asupra copiilor înainte de a fi criptate și trimise și raportează companiei orice conținut suspectat de ilegalitate.

Citește și