• Guvernele vor fi de culoare gri și companiile de culoare aurie în cadrul sistemului reînnoit.
  • Toate conturile vor fi autentificate manual înainte de a fi activat logo-ul, dezvăluie directorul executiv al platformei de socializare.
  • Magnatul le-a cerut celor peste 118 milioane de urmăritori ai săi să voteze într-un sondaj privind restabilirea conturilor care nu au „încălcat legea sau nu au fost implicate în spamuri grave”.

Twitter va lansa marcaje de verificare aurii și gri atunci când va relansa săptămâna viitoare serviciul cu bifă albastră, a anunțat Elon Musk. Mișcarea a fost „dureroasă, dar necesară”, a declarat directorul executiv miliardar într-o postare pe platforma de socializare. Toate conturile verificate vor fi autentificate manual înainte de activarea semnului, a precizat Musk.

El a scris: „Verificare aurie pentru companii, verificare gri pentru guverne, albastră pentru persoane fizice (celebrități sau nu). Dureros, dar necesar”.

Într-un alt tweet, Musk a spus: „Nu este nevoie de o verificare. Persoanele fizice pot avea un logo secundar minuscul pentru a arăta că aparțin unei organizații, dacă sunt verificate ca atare de către organizația respectivă”. El a adăugat că o explicație mai lungă va fi oferită săptămâna viitoare.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Platforma de socializare și-a pus în așteptare serviciul de abonament de 8 dolari pentru căpușe albastre, anunțat recent, în fața creșterii în forță a numărului de conturi false și a declarat că va fi relansat pe 29 noiembrie. Marcajul albastru era anterior rezervat conturilor verificate ale politicienilor, celebrităților, jurnaliștilor și altor personalități publice.

Detaliile sistemului de autentificare reînnoit vin după ce domnul Musk a anunțat că va acorda o „amnistie” pentru conturile suspendate de pe Twitter, ceea ce a provocat avertismente cu privire la o creștere a hărțuirii, a discursului instigator la ură și a dezinformării.

Magnatul le-a cerut celor peste 118 milioane de urmăritori ai săi să voteze într-un sondaj privind restabilirea conturilor care nu au „încălcat legea sau nu au fost implicate în spamuri grave”.