• Platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, va începe să-ți colecteze datele personale.
  • Planul lui Musk este să strângă informaţiile biometrice ale utilizatorilor, plus date despre locul de muncă și educație.
  • Platforma lui Musk nu îi aduce profit, așadar există posibilitatea ca Musk să vrea să vândă datele utilizatorilor.

Platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, va începe să-ți colecteze datele personale.

Planul lui Musk este să strângă informaţiile biometrice ale utilizatorilor, plus date despre locul de muncă și educație. Totul pentru a antrena modele A.I. Descoperirea au făcut-o cei de la Bloomberg care spun că și-au dat seama de asta după ce au citit noua politică de confidențialitate a site-ului.

Așadar, politica de confidențialitate indică în mod clar că platforma intenționează să utilizeze informațiile pe care le colectează, împreună cu orice date disponibile public, pentru a ajuta la formarea algoritmilor de învățare automată. Musk a confirmat schimbarea, dar notează că vor fi colectate doar informații disponibile public, nu și „DM-uri sau alte lucruri private”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Deocamdată, nu este clar cum intenționează X să folosească informațiile biometrice ale utilizatorilor. Teoretic vorbind, toată schema ar putea avea loc prin fotografii și videoclipuri, când ți se solicită să aprinzi camera. Platforma lui Musk nu îi aduce profit, așadar există posibilitatea ca Musk să vrea să vândă datele utilizatorilor. Mai ales că este o practică standard în lumea rețelelor sociale.

Citește și: