• Funcția de blocare va fi eliminată pentru utilizatorii X, fostul Twitter.
  • Mulți oameni de pe rețelele de socializare au spus că le va fi greu să elimine postările abuzive din cronologia lor.
  • Un cont care este blocat nu mai poate trimite mesaje celui care blochează și nici nu poate vedea postările acestuia.

Funcția de blocare va fi eliminată pentru utilizatorii X, fostul Twitter, a anunțat Elon Musk, susținând că funcția „nu are sens”. Totuși, șeful X a spus că utilizatorii vor putea încă bloca oamenii să le trimită mesaje direct, anunță BBC.

Utilizatorii au spus că le va fi greu să elimine postările abuzive din cronologia lor. Este cea mai recentă dintr-o serie de schimbări pe care Musk le-a făcut de la preluarea site-ului într-o afacere de 44 de miliarde de dolari anul trecut. În prezent, atunci când utilizatorii „blochează” un cont, opresc apariția postărilor contului respectiv în cronologia blocatorului și invers.

Un cont care este blocat nu mai poate trimite mesaje celui care blochează și nici nu poate vedea postările acestuia. Fostul fondator Twitter, Jack Dorsey, părea să fie de acord cu decizia lui Musk, postând: „100%. Numai mut”.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE
GRECII VOR LUCRA 6/7 ZILE
DE CE NE PLEACĂ TINERII DIN ȚARĂ
CÂT DE PASIONAT EȘTI DE MUNCA TA

Există îngrijorări că suprimarea unui cont nu ar fi suficientă protecție împotriva cazurilor de hărțuire, abuz sau urmărire. Un cont care este dezactivat poate vedea în continuare postările persoanei suprimate și poate răspunde la ele.

Utilizatorii numesc decizia lui Musk o „greșeală uriașă”

Un utilizator a numit decizia lui Musk o „greșeală uriașă”, spunând că există „oameni toxici” pe platformă cu care utilizatorii pur și simplu nu au vrut să interacționeze în niciun fel. Eliminarea unei funcții de blocare ar putea încălca, de asemenea, termenii și condițiile magazinelor precum App Store și Google Play.

Ambele magazine au condiții care declară că aplicațiile de social media ar trebui să permită utilizatorilor să filtreze hărțuirea sau intimidarea. Ar putea însemna că X nu mai poate fi descărcat din acele aplicații.

Dacă politica continuă, nu este clar dacă toate acele conturi care sunt blocate vor deveni automat deblocate. Cu toate acestea, utilizatorii au opțiunea de a-și face contul privat, ascunzându-și tweet-urile de public și permițând doar urmăritorilor acceptați să-și vadă postările.

Citește și: