• Barurile de cocktail sunt la modă în Italia.
  • La bar, oamenii pot bea o băutură rece și să socializeze.
  • Milano, Florența, Torino și Bologna sunt destinații de cocktail.

Barurile de cocktail sunt în principal deținute de afaceri de familie. Noua modă în Italia – barurile de cocktail – readuce oamenii la terase, în spații intime unde se pot bucura de o băutură rece sau caldă și își lasă grijile afară. Milano, Florența, Torino și Bologna sunt destinațiile unde întreprinzătorii cu afaceri de familie își deschid ușile și organizează evenimente sofisticate, dar accesibile publicului care dorește să încerce altă băutură în afară de cele clasice.

Fie că e vorba de un cocktail bitter, un Vermut, un Fusetti sau un cocktail spritz, o băutură în mână dimineață, la amiază sau seara, înconjurat de istoria italiană, face ziua, mai frumoasă. Pentru anul 2023 și dincolo de el, Italia devine noua casă europeană a cocktailului.

„Dolce vita” a cocktail-ului

Milano, Florența, Torino și Bologna sunt noile destinații de pe harta vibrantă a cocktailurilor a țării transalpine. Combinațiile elaborate domină barurile sale la ora aperitivului de la mijlocul după-amiezii. De la Spritz, vermut sau Negroni la reinterpretarea clasicilor.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Turiștii care merg în Puglia în vara asta nu mai au voie să ia la plajă mâncare şi băutură. Noua regulă stârnește furia turiştilor, dar şi a localnicilor, care vor să se adreseze instanţelor de judecată. Pe anumite plaje din Puglia, prețul unei salate ajunge și la 25 de euro.

Citește și: