O știre că o femeie din Africa de Sud a născut decupleți a făcut înconjurul planetei, informația fiind preluată de site-uri precum BBC. Informația pare că nu este adevărată, deși publicația care a dat prima știre menționează că este adevărat. Femeia a fost internată la psihiatrie, scrie Yahoo News.

Gosiame Thamara Sithole este femeia de 37 de ani care ar fi născut zece copii, însă informația nu este adevărată, a stabilit o comisie oficială.

Niciun spital din provincia Gauteng, unde locuiește femeia, nu are înregistrări privind nașterea de decuplați, susține guvernul local.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
CARE SUNT NOUTĂȚILE ÎN AI?
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA

În plus, potrivit testelor medicale la care a fost supusă, femeia nu a fost însărcinată recent. Ea este acum ținută sub observație în baza legii sănătății mintale și va primi sprijin.

Autoritățile locale nu au detaliat motivele care au stat la baza fabricării acestei povești, dar Independent Online (IOL), grupul de presă care deține Pretoria News, care a relatat prima dată povestea, și-a menținut relatarea.

Publicația spune că Gosiame Thamara Sithole a adus copiii pe lume în data de 7 iunie, la Spitalul Academic Steve Biko (SBAH) din capitala Pretoria, menționând chiar că personalul medical nu a fost bine pregătit în acest caz, iar acesta ar fi motivul pentru care se încearcă acoperirea neglijenței medicale.

„Aceste acuzații sunt false, nefondate și nu fac decât să păteze buna reputație a Spitalului Academic Steve Biko și a guvernului provincial Gauteng”, a reacționat conducerea spitalului, precizând că vor fi luate măsuri legale împotriva redactorului-șef al Pretoria News, Piet Rampedi, și a IOL.

Cum a apărut povestea că o femeie a născut zece copii?

Gosiame Thamara Sithole și partenerul ei, Teboho Tsotetsi, au împreună gemeni, cu vârsta de 6 ani. Ei locuiau în Thembisa, din provincia Gauteng, în apropiere de Johannesburg.

Un jurnalist de la IOL i-a cunoscut în luna mai, la o biserică pe care o frecventau împreună, și i-ar fi spus că așteaptă opt copii.

Nașterea clor zece copii a fost anunțată pe 8 iunie, sursa fiind tatăl copiilor. El ar fi primit un SMS de la partenera lui, dar nu a putut să intre în spital din cauza restricțiilor privind COVID.

În povestea sa, jurnalistul s-a bazat exclusiv pe spusele familiei și nu a primit o confirmare din partea spitalului.

Primarul a confirmat nașterile, iar atunci publicațiile internaționale au preluat povestea, dar un purtător de cuvânt al guvernului local a declarat ulterior că primarul avea doar cuvântul familiei și că nimeni nu văzuse încă bebelușii.

După ce vestea s-a răspândit, familia a început să primească sute de donații, inclusiv una de 70.000 de dolari, din partea președintelui IOL.

În perioada următoare ar fi urmat mai multe certuri între cei doi părinți, iar bărbatul a raportat dispariția partenerei sale și a făcut apel ca donațiile să se oprească. Femeia l-a acuzat că vrea să obțină beneficii financiare.

Femeia a fost găsită după circa o săptămână și internată într-un spital de psihiatrie pentru a fi ținută sub observație.