• YouTube a început să ia măsuri ample împotriva dezinformării privind vaccinurile în 2021.
  • YouTube elimină afirmațiile false despre vaccinurile administrate în prezent, pe care Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile locale le-au aprobat și au confirmat că sunt sigure.
  • Kennedy a câștigat mai multă atenție din partea publicului larg cu opiniile sale.

YouTube a anunțat luni că a eliminat o înregistrare video în care Robert F. Kennedy Jr. este intervievat de Jordan Peterson, gazda unui podcast, pentru că a încălcat politica sa de interzicere a dezinformării cu privire la vaccinuri, anunță CNN.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat pentru CNN că platforma a eliminat videoclipul de pe canalul lui Peterson pentru că nu permite conținut care susține că vaccinurile provoacă efecte secundare cronice, în afara efectelor secundare rare recunoscute de autoritățile din domeniul sănătății”.

Cea mai recentă mișcare a platformei vine în contextul în care Kennedy, un avocat de mediu și activist anti-vaccin, a câștigat mai multă atenție din partea publicului larg cu opiniile sale și recent i-a fost restabilit contul pe Instagram ca urmare a campaniei sale prezidențiale.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

YouTube a început să ia măsuri ample împotriva dezinformării privind vaccinurile în 2021, în urma unei politici anterioare care împiedica afirmațiile false sau înșelătoare despre Covid-19. La acea vreme, YouTube a declarat că va elimina canalele mai multor răspândiri bine-cunoscute de dezinformare despre vaccinuri”, inclusiv unul aparținând Children’s Health Defense, un grup afiliat cu Kennedy. (Canalul YouTube pentru campania prezidențială a lui Kennedy rămâne activ).

YouTube elimină informațiile false despre vaccinurile administrate în prezent

Conform politicii sale, YouTube elimină afirmațiile false despre vaccinurile administrate în prezent, pe care Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile locale le-au aprobat și au confirmat că sunt sigure. Deși YouTube a eliminat videoclipul, acesta rămâne disponibil pe Twitter, arătând abordarea fracturată a dezinformării privind vaccinurile pe internet în momentul în care campania sa se află în desfășurare.

Într-un tweet de duminică, Kennedy a remarcat eliminarea videoclipului de către YouTube spunând: Ce credeți… Ar trebui ca platformele de social media să cenzureze candidații prezidențiali?”.

De asemenea, Kennedy a atras atenția pentru opiniile sale anti-vaccin la un alt podcast în această săptămână. Luni, cercetătorul în domeniul vaccinurilor Peter Hotez a declarat că a fost acostat în fața casei sale după un schimb de replici pe Twitter cu prezentatorul de podcast Joe Rogan, care l-a provocat pe Hotez să dezbată cu Kennedy în weekend.

Hotez scrisese pe Twitter în sprijinul unui articol din Vice care critica modul în care Spotify a tratat dezinformarea despre vaccinuri într-un interviu cu Kennedy în emisiunea lui Rogan. După ce proprietarul Twitter, Elon Musk, și managerul de fonduri speculative Bill Ackman au intervenit, Hotez a declarat că a fost urmărit în fața casei mele de câțiva antivaxxeri”.

Kennedy i-a sugerat lui Hotez să aibă o dezbatere respectuoasă, agreabilă și informativă”. Hotez a spus că va participa la podcastul lui Rogan, dar că nu va avea o dezbatere cu Kennedy.

Citește și: