• Specialiștii social media au creat Codul Bunelor Maniere pentru chat.
  • Aceștia recomandă să nu scrii cu caps lock deoarece celuilalt i s-ar putea părea că ai un ton furios.
  • Dacă folosești prea mulți emoji, textul poate fi interpretat greșit.

Dacă nu vrei să primești block, învață Codul Bunelor Maniere pe WhatsApp!

Să vorbești cu cineva prin mesaje nu e atât de ușor pe cât pare. De aceea, specialiștii în social media au făcut un ghid care te învață regulile esențiale pe care să le folosești când deschizi chat-ul.

Nu scrie cu caps lock! După doi ani de pandemie, în care oamenii au interacționat doar prin mesaje, mulți se entuziasmează repede când primesc unul. Însă entuziasmul nu se traduce prin litere mari. Regula se aplică și dacă vrei să te impui într-o conversație. Specialiștii îți recomandă să nu scrii cu caps lock – pare că îl cerți pe cel cu care vorbești.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Tratează mesajele dintr-un grup de WhatsApp ca și cum ai ieși la o masă în oraș. Pot fi zeci de oameni în acel grup – important e să nu scrie toți în același timp, altfel, mesajele își pierd șirul. Dacă există un conflict de idei, cel mai bine ar fi ca cei implicați să iasă din grup și să își rezolve problemele într-un chat separat.

Emoji-urile și stickerele sunt în regulă, dar nu le folosi în exces, altfel mesajele tale pot fi interpretate greșit.

Diferențele de la o vârstă la alta se simt și mai tare în scris. Adolescenții sunt obișnuiți să tasteze repede mesajele, timp în care părinții lor încă mai caută literele pe tastatură.

Atunci când trimiți un mesaj, nu te aștepta ca răspunsul să vină chiar în următoarea secundă. Nu toată lumea stă cu telefonul în mână în fiecare moment al zilei. Specialiștii sfătuiesc să nu ne pierdem cumpătul nici dacă cineva ne dă doar seen la mesaje – un răspuns poate să vină când te aștepți mai puțin.