- Hashtagul #Metooinceste a stârnit sute de mărturii pe Twitter
- Urmând modelul mișcării globale #Metoo, denunță agresiunile și hărțuirile sexuale
- Hashtagul #Metooinceste a fost pe locul doi în topul Twitter al Franței sâmbătă seară.
De când Olivier Duhamel a fost acuzat de incest cu fiul său vitreg, un hashtag #Metooinceste a stârnit sute de mărturii pe Twitter, relatează France 24.
„El a fost bunicul meu”, „unchiul mișto al familiei”, „s-a întâmplat când aveam vârsta de 6 până la 14 ani”: acestea au fost începuturile unor mărturii postate pe Twitter sub noul hashtag #Metooinceste.
Urmând modelul mișcării globale #Metoo care a denunțat agresiunile și hărțuirile sexuale din 2017, acest nou hashtag vine „în urma publicării cărții lui Camille Kouchner, ‘La Familia Grande’. Această carte arată că fratele lui Camille Kouchner a fost abuzat de câtre tatăl lui vitreg, Olivier Duhamel, când avea 14 ani.
Pentru #Noustoutes, o organizație feministă din Franța, „aceste mărturii confirmă ceea ce lucrătorii din protecția copilului spun și repetă de mulți ani. Oamenii care comit infracțiunea de incest provin din toate categoriile sociale, adulții reacționează puțin sau rău atunci când victimele le încredințează și semnalele trimise de victime nu sunt auzite.”
#MeTooInceste is currently trending in #France. Victims of incest are sharing their stories. It is heartbreaking and really tough to read these stories. I can only hope that justice will be served. Lots of love, respect and support to the victims.— Rim-Sarah Alouane (@RimSarah) January 16, 2021
Hashtagul #Metooinceste a fost pe locul doi în topul Twitter al Franței sâmbătă seară. „Aveam 5 ani. Într-o seară, fratele mamei mele mi-a furat inocența (…) Într-o secundă aveam 100 de ani”, a raportat un utilizator de Twitter. „Mă jucam Lego. El s-a dus în spatele meu. Era sfârșitul creșterii. Nu mai trăiam”, a mărturisit un altul. „Prima dată, aveam 3 ani, vărul meu avea 14 ani. M-am speriat. O viață de traume și amnezie de ani de zile”, a mărturisit un al treilea.
Incestul rămâne un subiect profund tabu în societatea franceză, chiar dacă se spune că este o problemă majoră în Franța, cu aproape o persoană din 10 potențial afectată.