• Numai în 2021, aproximativ 430 de melodii au depășit 1 miliard de vizualizări video atunci când au fost folosite ca sunete TikTok.
  • Prin dansurile și sunetele în trend, aplicația a ridicat melodii care au devenit hituri.
  • Peste 175 de melodii aflate în trend pe TikTok au intrat ulterior în topurile Billboard Hot 100.

Spotify și Apple Music ar putea în curând să fie nevoite să concureze cu TikTok Music deoarece gigantul social media își face planuri de a intra în spațiul de streaming muzical. În luna mai, compania mamă a TikTok, ByteDance, a depus o cerere de înregistrare a mărcii comerciale pentru TikTok Music, ceea ce implică faptul că societatea chineză s-ar putea pregăti să concureze cu Spotify și Apple Music.

În cazul în care cererea depusă la Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA va fi aprobată, fraza înregistrată s-ar aplica unei aplicații pentru mobil și tabletă în care utilizatorii pot cumpăra, reda, partaja, descărca muzică, melodii, albume, versuri și crea, recomanda, partaja listele sale de redare.

În noiembrie anul trecut, ByteDance a depus o aplicație similară în Australia, după cum a raportat Insider. Cea mai recentă actualizare, din 13 mai, spune că biroul va desemna un avocat pentru a o examina în șase luni. TikTok Music ar putea avea un avantaj față de serviciile de streaming muzical existente prin introducerea unui element social.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dosarul menționează posibilitatea de a comenta muzica, melodiile și albumele, o funcție care nu există încă pe Apple Music sau Spotify. Un număr de utilizatori folosesc deja TikTok pentru a descoperi muzică nouă, tendințele devenind virale în fiecare săptămână. Atât listele de redare curatoriale de top ale Spotify, cât și Apple Music includ melodii care au devenit virale pentru prima dată pe TikTok.

Prin dansurile și sunetele în trend, aplicația a ridicat melodii care au devenit hituri, cum ar fi Say So a lui Doja Cat. De asemenea, aplicația a contribuit la readucerea unor melodii mai vechi în fruntea topurilor, precum Running Up That Hill a lui Kate Bush.

Numai în 2021, aproximativ 430 de melodii au depășit 1 miliard de vizualizări video atunci când au fost folosite ca sunete TikTok, iar peste 175 de melodii aflate în trend pe TikTok au intrat ulterior în topurile Billboard Hot 100, potrivit unui raport TikTok.