Trump revine pe YouTube. Platforma i-a eliminat restricția fostului președinte al SUA

trump-youtube Sursă foto: Profimedia
  • Donald Trump a postat un mesaj pe Facebook pentru prima dată din 2021.
  • După Twitter, și YouTube dă undă verde astăzi canalului lui Donald Trump.
  • Restricțiile l-au împiedicat timp de 2 ani pe fostul președinte al SUA să posteze clipuri noi pe contul său de YouTube, care are peste 2,6 milioane de urmăritori.

YouTube a anunțat vineri că ridică restricțiile impuse fostului președinte Donald Trump, care îi vor permite acestuia să posteze conținut nou pe canalul său YouTube, în timp ce își depune candidatura pentru realegerea la Casa Albă în 2024.

Restricțiile fuseseră impuse ca răspuns la revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, care a avut loc după ce Trump a făcut în mod repetat afirmații false despre fraude electorale legate de pierderea alegerilor prezidențiale.

Am evaluat cu atenție riscul continuu de violență în lumea reală, punând în balanță acest lucru cu importanța păstrării oportunității ca alegătorii să audă în mod egal de la candidații naționali majori în perioada premergătoare alegerilor” , a declarat Leslie Miller, vicepreședinte al YouTube Public Policy, într-un comunicat, conform The Hill.

Acest canal va continua să fie supus politicilor noastre, la fel ca orice alt canal de pe YouTube” .

Spre deosebire de alte platforme, cum ar fi Twitter și Facebook, care au eliminat conturile lui Trump după ce o mulțime pro-Trump a luat cu asalt Capitoliul, invocând preocupări legate de incitarea la violență, YouTube a lăsat canalul în funcțiune, dar a restricționat încărcarea de conținut nou.

Restricția ridicată urmează acțiunilor pe care alte platforme le-au întreprins pentru a restabili conturile lui Trump.

Twitter, sub noul proprietar Elon Musk, a restabilit contul fostului președinte în noiembrie.

Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, i-a restabilit conturile în februarie.

Donald Trump revine în centrul atenției politice cu un mesaj postat pe Facebook după o perioadă lungă de absență.

Fostul președinte al SUA și-a anunțat revenirea printr-un mesaj simplu, ,,M-AM ÎNTORS!” , însoțit de un clip video din discursul său de victorie din noaptea alegerilor din 2016, potrivit Bloomberg.

În videoclip, Trump se scuză pentru întârziere și spune că a fost vorba de afaceri complicate”. Mesajul lui Trump sugerează o intensificare a eforturilor sale de a reveni în cursa pentru Casa Albă și de a-și mobiliza susținătorii: „Îmi pare rău că v-am făcut să așteptați. Afaceri complicate” .