• Yoel Roth a demisionat de la Twitter la începutul lunii noiembrie.
  • El a spus că platforma a început să se îndepărteze de la aderarea la politicile disponibile public către deciziile luate doar de Elon Musk.
  • Musk a restabilit contul lui Trump în urmă cu două săptămâni, după ce o mică majoritate a votat în favoarea acestei măsuri într-un sondaj surpriză pe Twitter.

Twitter nu este mai sigur sub conducerea noului său proprietar, Elon Musk, a declarat fostul său șef de încredere și siguranță. Yoel Roth, care a demisionat în această lună, a declarat că rețeaua de socializare a început să se abată de la respectarea politicilor disponibile în mod public către deciziile luate doar de Musk.

Una dintre limitele mele a fost că, dacă Twitter începe să fie condus de edicte dictatoriale mai degrabă decât de politici… nu mai este nevoie de mine în rolul meu, făcând ceea ce fac”.

Multe dintre schimbările făcute de Musk au fost bruște și alarmante atât pentru angajați, cât și pentru utilizatori”, a declarat Roth într-un articol de opinie din New York Times, la scurt timp după demisia sa. Miliardarul de la Tesla a concediat aproximativ jumătate din cei 8.000 de angajați ai companiei, inclusiv 15% din departamentul de încredere și siguranță, a scris atunci Roth pe Twitter.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Incursiunea nefericită a lui Musk în reinventarea sistemului de verificare al Twitter a permis utilizatorilor să plătească pentru o bifă verificată pe contul lor, ceea ce, potrivit lui Roth, a fost făcut în ciuda avertismentelor și a sfaturilor echipei sale.

La scurt timp după aceea, platforma a devenit un teren de joacă pentru spammerii care se dădeau drept companii precum Nestle și Lockheed Martin. Roth a apărat, de asemenea, decizia Twitter de a-l suspenda pe Donald Trump de pe site după revoltele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie anul trecut, invocând riscul de a incita și mai mult la violență.

Am văzut cel mai clar exemplu posibil despre cum arată trecerea lucrurilor din online în off”, a spus el. Am văzut oameni morți în Capitoliu”.

Musk a restabilit contul lui Trump în urmă cu două săptămâni, după ce o mică majoritate a votat în favoarea acestei măsuri într-un sondaj surpriză pe Twitter.