• Twitter a devenit cea mai reclamată platformă din Australia.
  • Una din trei plângeri privind ura online în Australia se referă la platforma deținută de Musk.
  • Twitter riscă amenzi de 476.000 de dolari pe zi după depășirea termenului limită.

Autoritatea australiană de supraveghere a siguranței pe internet a acordat Twitter 28 de zile pentru a elimina toxicitatea și ura” de pe platforma sa, amenințând că va amenda compania dacă nu se conformează, scrie Al Jazeera.

Twitter a devenit cea mai reclamată platformă din Australia de când Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și un autoproclamat absolutist al libertății de exprimare”, a preluat anul trecut controlul asupra acesteia.

Ulterior, firma a ridicat interdicțiile pentru un număr de 62.000 de conturi, inclusiv cele legate de persoane care promovau o retorică nazistă, iar comisarul pentru securitate electronică, Julie Inman Grant, a declarat că platforma este acum responsabilă pentru una din trei plângeri privind ura online în Australia, deși are mult mai puțini utilizatori decât TikTok, Facebook sau Instagram.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Inman Grant, care a lucrat cândva pentru Twitter, a dat companiei 28 de zile pentru a demonstra că este serioasă în privința rezolvării problemei sau riscă amenzi de 476.000 de dolari pentru fiecare zi în care nu respectă termenul limită.

Se pare că Twitter a lăsat baltă abordarea problemei urii”, a declarat Inman Grant, care a lucrat în domeniul securității cibernetice în cadrul companiei după 17 ani la Microsoft.

Avem nevoie de responsabilitate din partea acestor platforme și de acțiuni pentru a-și proteja utilizatorii, iar responsabilitatea nu poate exista fără transparență”, a mai spus ea.

Musk a concediat peste 80% din forța de muncă la nivel global, inclusiv mulți dintre moderatorii de conținut responsabili de eradicarea abuzurilor, de când a preluat controlul companiei în octombrie 2022.

Însă noul director general al companiei, Linda Yaccarino, pare să adopte o abordare diferită, afirmând săptămâna trecută că viziunea sa pentru Twitter este de a face din acesta cea mai precisă sursă de informații în timp real din lume și o piață globală pentru comunicare”.

Citește și: