• O serie de probleme la Twitter, de la răspunsuri care nu se încarcă până la numărul de urmăritori incorect, au apărut pe platforma lui Elon Musk.
  • Un inginer anonim de la Twitter a declarat pentru MIT Technology Review că micile defecțiuni îi vor copleși pe inginerii care asigură buna funcționare a site-ului.
  • Lucrurile se vor strica. Lucrurile vor fi stricate în moduri mai grave, a spus inginerul.

Un număr tot mai mare de probleme la Twitter, de la răspunsuri care nu se încarcă la retweet-uri care nu funcționează, împreună cu exodul de creiere din cauza recentelor concedieri – vor duce în cele din urmă la o prăbușire a rețelei sociale, potrivit unui inginer care lucrează acolo și care și-a împărtășit opiniile sub anonimat cu o publicație de tehnologie.

Uneori vei primi notificări care sunt puțin dezactivate’, a declarat pentru MIT Technology un inginer care lucrează în prezent la Twitter și care este îngrijorat de ceea ce se întâmplă pe platformă după ce au fost concediați o mare parte dintre colegii săi care au fost angajați anterior pentru a asigura buna funcționare a site-ului.

La scurt timp după ce Elon Musk a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați ai Twitter, în încercarea de a reduce costurile după achiziționarea sa în valoare de 44 de miliarde de dolari, utilizatorii au observat o serie de probleme care păreau să fie legate de probleme de backend cu codul care îl alimentează.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Eșecurile catastrofale mai mari sunt un pic mai titilante, dar cel mai mare risc este reprezentat de lucrurile mai mici care încep să se degradeze, a declarat pentru publicația de tehnologie Ben Krueger, un inginer de fiabilitate a site-ului care are peste două decenii de experiență în industria tehnologică. Acestea sunt sisteme foarte mari și foarte complicate.

Krueger nu crede că Twitter se va prăbuși într-o explozie uriașă și explozivă, ci mai degrabă că funcțiile sale se vor degrada în timp și vor speria utilizatorii care se vor sătura. Mulți utilizatori și-au exprimat deja plângeri cu privire la experiența lor cu Twitter – pe rețeaua însăși.

M-aș aștepta să începem să vedem probleme semnificative cu tehnologia în fața publicului în termen de șase luni, a declarat Krueger. Și am impresia că este o estimare generoasă. Numeroși utilizatori au raportat că numărul de urmăritori nu corespunde cu numărul real de urmăritori, că răspunsurile nu se încarcă, că tweet-urile nu apar, că există escroci pe Twitter Blue și multe alte probleme ciudate.

Asta ca să nu mai spunem nimic despre seria de probleme pe care le-a provocat verificarea Twitter, afectată de conturi care au parodiat mărci importante – în unele cazuri, provocând daune reale stocurilor – și de funcții care au dispărut și reapărut fără avertisment în ultima săptămână.

Inginerul Twitter a sugerat pentru MIT Technology Review că acest lucru se va amplifica și se va multiplica în timp, în parte din cauza personalului mult mai mic care rămâne pentru a rezolva problemele.