• Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta, a declarat că această măsură va îmbunătăți securitatea și autenticitatea aplicațiilor de socializare.
  • Abonamentul ar oferi utilizatorilor plătitori o insignă albastră.
  • Funcția de verificare cu plată a Twitter a fost suspendată în noiembrie anul trecut.

Utilizatorii Instagram și Facebook vor putea de acum înainte să plătească pentru o verificare cu bifă albastră, a anunțat compania mamă Meta.

Meta Verified va costa 55 de lei pe lună pe web sau 68 de lei pentru utilizatorii de iPhone. Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta, a declarat că această măsură va îmbunătăți securitatea și autenticitatea aplicațiilor de socializare.

Măsura vine după ce Elon Musk, proprietarul Twitter, a implementat abonamentul premium Twitter Blue în noiembrie 2022. Serviciul de abonament plătit al Meta nu este încă disponibil pentru întreprinderi, dar orice persoană fizică poate plăti pentru verificare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Insignele au fost folosite ca instrumente de verificare pentru conturile de profil înalt, pentru a semnifica autenticitatea acestora. Abonamentul ar oferi utilizatorilor plătitori o insignă albastră, o vizibilitate sporită a postărilor lor, protecție împotriva imitatorilor și un acces mai ușor la serviciul clienți, a declarat Meta într-o postare pe site-ul său.

Compania a declarat pentru BBC că schimbarea nu va afecta conturile verificate anterior, dar a precizat că va exista o creștere a vizibilității pentru unii utilizatori mai mici care devin verificați datorită funcției plătite.

Permiterea accesului utilizatorilor plătitori la o bifă albastră a provocat anterior probleme pentru alte platforme de socializare.

Funcția de verificare cu plată a Twitter a fost suspendată în noiembrie anul trecut, când oamenii au început să se dea drept mari branduri și celebrități plătind pentru această insignă.

Meta a precizat că numele de utilizator Instagram și Facebook vor trebui să corespundă unui document de identitate furnizat de guvern pentru a beneficia de verificare, iar utilizatorii vor trebui să aibă o fotografie de profil care să le includă fața.

Alte site-uri precum Reddit, YouTube și Discord folosesc în mod similar modele bazate pe abonament. Meta nu a precizat încă când va fi implementată această funcție și în alte țări, deși Zuckerberg a spus într-o postare că va fi în curând”.

În noiembrie, compania a anunțat pierderea a 11.000 de locuri de muncă ca urmare a investițiilor excesive în timpul pandemiei COVID-19.

La momentul respectiv, Zuckerberg a declarat că a prezis o creștere a Facebook pe baza creșterii pe care a avut-o în timpul pandemiei, dar acest lucru nu s-a întâmplat în cele din urmă. Mulți oameni au prezis că aceasta va fi o accelerare permanentă”, a scris el, și eu am făcut-o, așa că am luat decizia de a crește semnificativ investițiile noastre”.

În schimb, el a spus că încetinirea macroeconomică” și concurența sporită” au făcut ca veniturile să fie mult mai mici decât se așteptau. Am greșit și îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru”, a declarat el la momentul respectiv.