• Majoritatea platformelor de streaming s-au scumpit anul acesta.
  • Platforma Disney+ își mărește pentru a doua oară prețurile în decurs de un an.
  • Disney+ s-a scumpit dublu față de lansarea de acum 4 ani.
  • Netflix a debutat cu un abonament de numai 8 dolari pe lună.

Greva de la Hollywood va mări prețul la abonamentele la platformele de streaming. Dar asta nu este singura cauză. Netflix, Disney și alte platforme au nevoie să rămână rentabile. O analiză Financial Times anunță sfârșitul abonamentelor ieftine.

Cum evoluează prețurile rețelelor de streaming

Crește prețul la principalele platforme și vor continua să se scumpească. Șeful Disney, Bob Iger, a anunțat în timpul raportului trimestrial al companiei privind veniturile că Magic Kingdom va crește din nou prețurile Disney+ pentru a doua oară în mai puțin de un an. Disney+ a atras peste 100 de milioane de abonați în 16 luni.

Acum însă, costul lunar al abonamentului fără reclame trece la 13,99 USD în octombrie. Hulu, unde Disney deține un pachet majoritar, va crește, de asemenea, costul lunar al abonamentului său fără reclame de la 3 USD la 17,99 USD. Paramount, Warner Bros. Discovery, NBCU și chiar Netflix au majorat prețurile în acest an într-un efort către profitabilitate. Și, după cum a anunțat Iger miercuri pentru Disney, sunt de asemenea în curs de reprimare a partajării parolelor.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Totul arată că vor deveni un fel de furnizori de conținut de lux și poate că asta este o veste bună pentru mass-media tradițională care a pierdut audiență de la apariția platformelor de tip Netflix.


Experții consultati de CNN cred că este un sfârșit ironic al războaielor de streaming. Acum toate acele biblioteci masive de conținut devin din ce în ce mai scumpe în fiecare an. Și de fapt, consumatorii care grupează doar câteva abonamente împreună în 2023 vor descoperi că plătesc un abonament întreg ca la televiziunea prin cablu.

Citește și: