• Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vânt puternic şi ploi, valabilă de miercuri ora 12.00, până vineri, ora 2.00.
  • Zece judeţe se vor afla sub Cod galben de vânt puternic la munte, până joi la ora 22.00.
  • Alerta de tip Cod galben vizează judeţele Sălaj, Cluj, Alba, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş şi Bacău.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vânt puternic şi ploi, valabilă de miercuri ora 12.00, până vineri, ora 2.00. Zece judeţe se vor afla sub Cod galben de vânt puternic la munte, până joi la ora 22.00. În Capitală se anunţă vreme deosebit de caldă.

De miercuri ora 12.00, până vineri, ora 2.00, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru şi sud-est, în general de 45…60 km/h.

În zona de munte vor fi intervale cu precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susţinute în special în zona înaltă.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Codul galben este în vigoare în intervalul miercuri ora 18.00 – joi ora 22.00. În Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h,
iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 100…110 km/h.

Alerta de tip Cod galben vizează judeţele Sălaj, Cluj, Alba, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş şi Bacău.

În Bucureşti, începând de miercuri ora 12.00 până vineri ora 2.00, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 de
grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în după-amiaza şi seara zilei de joi, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va moderat, cu intensificări mai ales în orele după-amiezelor, când se vor atinge viteze de 35…40 km/h.