Cod galben de viscol în București și opt județe. Strat de zăpadă de 12 cm în Capitală

  • Meteorologii au emis, marți, o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până joi dimineață.
  • Se anunță lapoviță și ninsori începând de marţi seara, iar minimele coboară la minus 3 grade.
  • Alerta de cod galben vizează Capitala și județele Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

Cod galben de viscol în București și opt județe ale țării

Meteorologii au emis, marți, o informare meteo care anunță ninsori și intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, Moldova și la munte, dar și o avertizare Cod galben de viscol pentru București și opt județe.

Informarea meteo va fi valabilă în perioada marți ora 18:00 – joi ora 10:00 și vizează Muntenia, Dobrogea și local în Moldova, precum și zona de munte.

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Atenționarea Cod galben, valabilă de marți, ora 23:00 până miercuri la ora 23:00, anunță ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Alerta vizează Capitala și județele Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

Strat de zăpadă de 12 cm în București

Începând din seara zilei de marţi (26 ianuarie) şi până în după-amiaza zilei de miercuri (27 ianuarie), temporar se vor semnala precipitaţii la început sub formă de lapoviţă, apoi va ninge şi se va depune strat de zăpadă neuniform, în general, de 8-12 cm.

Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h. Temperatura minimă de miercuri dimineaţă va fi minus 1…0 grade, iar maxima va fi de 1…2 grade. În noaptea de miercuri spre joi, temperatura va scădea spre minus 3…minus 1 grad.