• ANM anunță cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale pentru 15 județe.
  • Conform ANM, județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj, precum și zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș vor fi afectate de cod portocaliu.
  • Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

Ia-ți umbrela cu tine, avertizările meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale pentru 15 județe, în intervalul luni, 12 iunie, de la ora 6:00, și marți, 13 iunie, la ora 10:00.

Conform ANM, județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj, precum și zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș vor fi afectate de cod portocaliu de ploi torențiale începând de luni, ora 10:00. În aceste zone, cantitățile de apă vor fi local de 30- 40 l/mp și izolat peste 60 l/mp în intervale scurte de timp, de la 1 la 3 ore. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care este valabil începând de luni dimineața, de la ora 6:00, și până marți, la ora 10:00.

ANM menționează că în Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și Occidentali, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Cantitățile de apă vor ajunge la 20-25 l/mp și izolat peste 30 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și