• Filmul Paramount „Transformers: Rise of the Beasts” a devansat „Spider-Man: Across the Spider-Verse”.
  • Încasările din primele săptămâni (1 mai-11 iunie) au crescut cu 5% față de 2022.
  • Al șaptelea episod din „Transformers”, a fost considerabil mai bun decât cele două intrări anterioare.

După o bătălie neobișnuit de strânsă în box office, filmul Paramount „Transformers: Rise of the Beasts” a devansat „Spider-Man: Across the Spider-Verse”. Producția a debutat pe primul loc cu 60,5 milioane de dolari din 3.680 de săli de cinema. Continuarea animației „Spider-Verse” de la Sony a ajuns pe locul al doilea cu 55,4 milioane de dolari din 4.330 de săli de cinema, scrie Variety.

Încasările din primele săptămâni de vară (1 mai-11 iunie) au crescut cu 5% față de 2022, potrivit Comscore. Analiștii speră că sezonul „popcornului” va rămâne puternic pe măsură ce producții precum „The Flash” și „Elemental” de la Pixar vor apărea în zilele următoare.

Vânzările inițiale de bilete pentru „Rise of the Beasts”, al șaptelea episod din franciza live-action „Transformers”, au fost considerabil mai bune decât cele două intrări anterioare, „Bumblebee” din 2018 (21,6 milioane de dolari) și „The Last Knight” din 2017 (44,68 milioane de dolari).

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Saltul, în comparație cu deschiderea filmului precedent, este excelent”, spune David A. Gross, care conduce firma de consultanță cinematografică Franchise Entertainment Research. „Episoadele șase și șapte sunt cele în care seriile de acțiune fie găsesc o nouă energie creativă și își prelungesc durata”.

„Guardians of the Galaxy Vol. 3” a ocupat locul 4, cu 7 milioane de dolari din 3.175 de săli, în cel de-al șaselea weekend pe marele ecran. Până în prezent, aventura a avut încasări de 335 de milioane de dolari în America de Nord și de 805 milioane de dolari în întreaga lume.

Pe locul al cincilea, „The Boogeyman” a adăugat 6,9 milioane de dolari din 3.205 cinematografe, marcând o scădere de 46% față de debut. Filmul, adaptare după nuvela cu același nume a lui Stephen King, a generat până în prezent 24,7 milioane de dolari pe plan intern și 39,6 milioane de dolari la nivel global.

Citește și