• Tenismanul sârb în vârstă de 36 de ani l-a învins pe norvegianul Casper Ruud la Paris cu 7-6, 6-3, 7-5.
  • Victoria lui Djokovic de duminică înseamnă că îl depășește pe rivalul spaniol Rafael Nadal.
  • Djokovic devine primul om din istoria tenisului care câștigă cel puțin trei trofee din fiecare dintre cele patru slam-uri.

Novak Djokovic a câștigat al 23-lea titlu de Grand Slam după victoria în finala French Open. Tenismanul sârb în vârstă de 36 de ani l-a învins pe norvegianul Casper Ruud la Paris cu 7-6, 6-3, 7-5, scrie SkyNews.

Victoria lui Djokovic de duminică înseamnă că îl depășește pe rivalul spaniol Rafael Nadal, după ce anterior au fost la egalitate la 22 de slamuri fiecare.

Djokovic, numărul trei și al treilea cap de serie mondial la Paris, devine și primul om din istoria tenisului care câștigă cel puțin trei trofee din fiecare dintre cele patru slam-uri. Are un record de 10 titluri australiene, trei French Open, șapte Wimbledon și trei US Open.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

Este a cincea oară când Djokovic îl învinge pe Ruud, în vârstă de 24 de ani, cap de serie numărul patru și numărul patru mondial.

Djokovic a fost pe punctul de a alimenta tensiunile politice din regiunea sa natală

Luna trecută, Djokovic a riscat să alimenteze tensiunile politice din regiunea sa natală cu un mesaj politic despre Kosovo – după ce trupele de menținere a păcii au fost rănite când etnicii sârbi s-au ciocnit cu poliția.

După victoria sa în primul tur al French Open, Djokovic a scris pe obiectivul camerei: „Kosovo este inima Serbiei. Opriți violența”.

Kosovo și-a declarat independența în 2008 – dar cele două țări au fost dușmani de zeci de ani, deoarece Belgradul a refuzat să-și recunoască suveranitatea.

În ianuarie, Djokovic a câștigat Australian Open pentru a egala recordul de Grand Slam al lui Nadal, la un an după ce sârbul a fost deportat din țară din cauza statutului său de vaccinare COVID. Jucătorul de tenis a refuzat să primească vaccinul împotriva coronavirusului.

Citește și