• Novak Djokovic este la egalitate cu Rafael Nadal la 22 de competiții majore fiecare.
  • Alcaraz și Djokovic s-au întâlnit anul trecut la semifinala ATP Masters 1000 Madrid din Spania.
  • Alcaraz a câștigat concursul de trei seturi pe zgură.

Novak Djokovic se va confrunta vineri cu numărul 1 mondial Carlos Alcaraz din Spania în semifinalele de simplu masculin de la French Open 2023, la Paris, scrie Olympics. O victorie îl va aduce pe Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani, cu un pas mai aproape de al 23-lea titlu de Grand Slam.

Sârbul este la egalitate cu Rafael Nadal la 22 de competiții majore fiecare, recordul celor mai multe victorii de Grand Slam de către un jucător de simplu masculin. O victorie a titlului la French Open ar face ca numărul 3 mondial Novak Djokovic să revină pe locul 1 mondial în clasamentul ATP.

Cu toate acestea, compatriotul lui Nadal, Carlos Alcaraz, va fi un adversar greu de învins. Alcaraz și Djokovic s-au întâlnit anul trecut la semifinala ATP Masters 1000 Madrid din Spania. Alcaraz a câștigat concursul de trei seturi pe zgură.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Carlos Alcaraz a câștigat US Open anul trecut, dar a ratat Australian Open 2023 din cauza unei accidentări. Novak Djokovic a pierdut, de asemenea, doar un set din cele cinci meciuri ale sale de la French Open anul acesta. Legenda sârbă intră în competiția în semifinale cu o victorie cu 4-6, 7-6(0), 6-2, 6-4 în fața nr. 11 mondial, Karen Kachanov.

În celelalte semifinale de simplu masculin, numărul 4 mondial, Casper Ruud, se va confrunta cu numărul 27 mondial Alexander Zverev din Germania.

Citește și: