• Autoritățile locale au spus că la bord se aflau 15 pasageri britanici împreună cu 10 membri ai echipajului și doi ghizi.
  • Trei turiști britanici sunt dispăruți după un incendiu la bordul unei ambarcațiuni.
  • Alte douăzeci și patru de persoane au fost salvate de pe barcă.

Trei turiști britanici sunt dispăruți după un incendiu la bordul unei ambarcațiuni în timpul unei croaziere maritime în Marea Roșie Egipteană. Alte douăzeci și patru de persoane, inclusiv 12 britanici, au fost salvate de pe barca, numită Hurricane, care se afla în largul coastei Marsa Alam, au declarat autoritățile, conform BBC.

Ei au adăugat că rapoartele inițiale sugerau că incendiul, la ora locală 06:30, s-a datorat unei defecțiuni electrice.

Barca fusese într-o croazieră cu scufundări și părăsise Port Ghalib pe 6 iunie și trebuia să se întoarcă duminică. Autoritățile locale au spus că la bord se aflau 15 pasageri britanici împreună cu 10 membri ai echipajului și doi ghizi.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Guvernoratul Mării Roșii a declarat că examinările inițiale au descoperit un scurtcircuit electric în sala mașinilor, în timp ce procuratura a început o anchetă. A fost declarat că toți cei care au fost salvați sunt bine.

Turismul ar putea fi afectat

Ambarcațiunea Hurricane este una dintre numeroasele operate de Tornado Marine Fleet. Un purtător de cuvânt a declarat că incendiul s-a produs în timp ce echipajul făcea instructajul pentru scufundări la Elphinstone Reef – o destinație de scufundări cunoscută pentru bogăția sa de viață marină, inclusiv corali colorați și rechini.

Marea Roșie este o stațiune populară pentru excursii de scufundări. „Aceasta este o veste cu adevărat proastă pentru industria turismului”, a declarat corespondentul BBC News, Sally Nabil. „Ei depind de turism, în special de cel britanic”.

Foreign Office a declarat că îi sprijină pe cetățenii britanici implicați. Un purtător de cuvânt a declarat: „Suntem în contact cu autoritățile locale în urma unui incident la bordul unei bărci de scufundări lângă Marsa Alam și sprijinim cetățenii britanici implicați”.

Citește și