• Fostul prim-ministru scoțian Nicola Sturgeon a fost arestat în legătură cu ancheta în curs privind finanțarea și finanțele SNP.
  • Poliția a confirmat că o femeie în vârstă de 52 de ani a fost arestată duminică și este audiată.
  • Nicola Sturgeon este o politiciană scoțiană, lideră a Partidului Național Scoțian (SNP) și a fost prim-ministrul Scoției din 2014.

Fostul prim-ministru scoțian Nicola Sturgeon a fost arestat în legătură cu ancheta în curs privind finanțarea și finanțele SNP (Partidul Național Scoțian), scrie BBC.

Poliția a confirmat că o femeie în vârstă de 52 de ani a fost arestată duminică și este audiată.

Nicola Sturgeon este o politiciană scoțiană, lideră a Partidului Național Scoțian (SNP) și a fost prim-ministrul Scoției din 2014. Ea s-a născut pe 19 iulie 1970 în Irvine, Ayrshire, Scoția.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Sturgeon a devenit interesată de politică încă din tinerețe și s-a alăturat Partidului Național Scoțian (SNP) în adolescență. După absolvirea Universității din Glasgow, a lucrat ca avocată înainte de a intra în politică. Ea a fost aleasă în Parlamentul Scoțian în 1999 și a ocupat diferite funcții în guvernul scoțian.

Sturgeon a devenit cunoscută pe plan național și internațional în calitate de lider al SNP și prim-ministru al Scoției în urma demisiei lui Alex Salmond în 2014. A fost prima femeie care a ocupat funcția de prim-ministru în Scoția și prima femeie lider al SNP.

Sturgeon a fost o susținătoare ferventă a independenței Scoției și a promis organizarea unui referendum privind separarea Scoției de Regatul Unit. În timpul campaniei pentru referendumul din 2014, ea a fost una dintre vocile cheie în favoarea independenței. Cu toate acestea, majoritatea votanților scoțieni s-au pronunțat împotriva independenței în acel moment.

În calitate de prim-ministru, Sturgeon a fost implicată în gestionarea unor probleme-cheie, cum ar fi educația, sănătatea și economia Scoției. Politicile sale s-au concentrat pe promovarea egalității de gen, protejarea drepturilor LGBT și combaterea sărăciei.

În timpul pandemiei de COVID-19, Nicola Sturgeon a jucat un rol important în coordonarea răspunsului guvernului scoțian. Ea a ținut conferințe zilnice și a luat decizii referitoare la restricțiile și măsurile de sănătate publică pentru a proteja populația.

Sturgeon a fost realeasă în funcția de prim-ministru al Scoției în urma alegerilor din mai 2021, ceea ce i-a consolidat poziția în cadrul SNP și în politica scoțiană. A continuat să susțină independența Scoției și a exprimat dorința de a organiza un nou referendum pe această temă.

Ca lider politic carismatic și influent, Nicola Sturgeon rămâne una dintre figurile de marcă ale politicii britanice și o voce importantă în dezvoltarea politicilor în Scoția.

Citește și

Un mic sat din Elveția este luat cu asalt de turiști, după ce un popular serial sud-coreean a fost filmat acolo

VIDEO. Lana Del Rey își ajută tatăl în debutul muzical. Care este povestea lui Rob Grant

Au fost anunțate numele artiștilor care vor concerta pe trei dintre scenele Neversea