• Un sat din Elveţia se confruntă cu un aflux de turişti după ce o scenă dintr-un extrem de popular serial sud-coreean de pe Netflix a fost filmată în această locaţie.
  • Serialul spune povestea întâlnirii improbabile dintre o moștenitoare miliardară sud-coreeană și un căpitan chipeș aflat în slujba regimului totalitar nord-coreean.
  • Serialul a fost, în afara Coreei de Sud, a doua cea mai populară K-drama în rândul telespectatorilor străini în 2021 după „Squid Game”.

Popularitatea unei k-drame a adus un număr mare de turiști asiatici într-un sat pitoresc din Elveția.

,,Crash Landing on You” este o k-dramă care prezintă povestea de dragoste dintre o femeie din Coreea de Sud și un bărbat din Coreea de Nord, adică o iubire aproape imposibilă. După filmarea unei scene emblematice în Iseltwald, micul sat elvețian a fost foarte vizitat de turiști și fani ai serialului.

Potrivit managerului biroului local de turism, Titia Weiland, satul de aproximativ 400 de persoane a înregistrat de anul trecut 1.000 de vizitatori pentru fiecare localnic, scrie presa internațională.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Serialul extrem de popular a fost difuzat pentru prima dată în decembrie 2019. Dar, având în vedere că restricțiile COVID s-au ridicat doar recent în mare parte din Asia, fanii k-dramei își îndeplinesc acum visele de călătorie.

Pentru ce vin oamenii mai exact

Când Yoon Se-ri, protagonista, trece accidental granița și ajunge în Coreea de Nord, se întâlnește întâmplător cu Ri Jeong-hyeok, căpitan în armata nord-coreenilor. În loc să o raporteze, acesta încearcă să o ajute să ajungă acasă.

,,Crash Landing on You” spune povestea suprarealistă a unei moștenitoare miliardare sud-coreene, Yoon Se-ri, care ajunge din greșeală cu parapanta în zona demilitarizată, prăbușindu-se peste căpitanul Ri Jeong-hyeok, care îl servește pe liderul nord-coreean Kim Jong Un. În loc să o raporteze, acesta încearcă să o ajute să ajungă acasă.

,,Pentru sud-coreeni este imposibil să întâlnească persoane din Coreea de Nord. Dar în serial ei se îndrăgostesc unul de celălalt și se întâlnesc în Elveția” , explică Haneuil Lee, în vizită cu prietenii ei din Coreea de Sud.

Pentru cele două personaje, Elveția devine un loc special de întâlnire.

Există o scenă filmată la capatul debarcaderului din sat, cu Ri Jeong-hyeok, care cântă la pian. Fanii serialului nu ratează acest obiectiv când ajung în micul sat elvețian.

Cu toate acestea, debarcaderul nu este doar un decor pentru selfie-uri frumoase. Acesta este destinat bărcilor mici care debarcă în Iseltwald.

Numărul mare de vizitatori care vin în acest loc a fost ,,un lucru interesant pentru un sat mic ca Iseltwald”, spune managerul biroului local de turism.

Citește și

FOTO. Cel mai nou angajat al companiei SpaceX a lui Elon Musk are doar 14 ani. Cine este Kairan Quazi

Zelenski recunoaște pentru prima dată că Ucraina a început contraofensiva. Mesajul său pentru Putin

Cum și-a ținut în viață Lesly, fetița de 13 ani, frații săi de 9, 4 și doar 12 luni, timp de 40 de zile pierduți în junglă