• Patru copii, de unu, patru, nouă și 13 ani au fost găsiți în viață în mod miraculos, la 40 de zile după ce s-au prăbușit cu avionul și au supraviețuit în jungla amazoniană, în Columbia.
  • Cel mai mare este o fată de treisprezece ani care a învățat abilități de supraviețuire acasă și și-a ajutat frații mai mici să rămână în viață.
  • Lesly a construit tabere folosind panglici de păr pentru a-și ține în siguranță cei trei frați mai mici, pierduți în jungla amazoniană timp de șase săptămâni.

Patru copii, de unu, patru, nouă și 13 ani au fost găsiți în viață în mod miraculos, la 40 de zile după ce s-au prăbușit cu avionul și au supraviețuit în jungla amazoniană, în Columbia. Cel mai mare este o fată de treisprezece ani care a învățat abilități de supraviețuire acasă și și-a ajutat frații mai mici să rămână în viață, scrie Daily Mail.

Lesly, în vârstă de 13 ani, și-a construit tabere folosind panglici de păr pentru a-i ține pe cei trei frați mai mici în siguranță, pierduți în jungla amazoniană timp de șase săptămâni, așa cum mătușa și bunica ei povestesc cu mândrie.

Copiii, Lesly, de 13 ani, Soleiny, de 9 ani, Tien Noriel, de patru ani, și bebelușul Cristin, 12 luni, călătoreau cu un avion ușor pe 1 mai, când aeronava s-a prăbușit. Accidentul i-a ucis pe toți ceilalți aflați la bord, mama copiilor, Magdalena Mucutui Valencia, pilotul și un lider indigen.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Un „joc de supraviețuire”

Mătușa celor patru copii a dezvăluit că un „joc de supraviețuire” pe care l-au jucat împreună i-a pregătit de fapt pe micuți pentru calvar. Damarys Mucutuy a declarat pentru televiziunea de știri Caracol că frații de treisprezece și nouă ani jucau frecvent jocul, înainte de a ajunge în junglă. „Când ne jucam, ne organizam mereu niște tabere mici” , a spus ea.

Lesly, cea mai mare dintre frați, „știa ce fructe nu poate mânca, pentru că sunt multe fructe otrăvitoare în pădure. Și a știut să aibă grijă de un copil” , a adăugat mătușa.

În fotografiile publicate de soldații care i-au găsit, legăturile de păr puteau fi văzute printre crengile de pe solul junglei.

FOTO – Hepta

Bunica copiilor, Fatima Valencia, a explicat că fata cea mare era obișnuită să aibă grijă de ceilalți trei când mama lor era la serviciu, iar acest lucru i-a ajutat să supraviețuiască în junglă.

„Le-a dat făină și pâine de manioc, orice fruct din tufiș, ei știu ce trebuie să consume” , a spus femeia.

„Au fost crescuți de bunica lor”, a spus John Moreno, un lider al grupului Guanano din Vaupes, în partea de sud-est a Columbiei, unde au fost crescuți copiii.

„Au folosit ceea ce au învățat în comunitate, s-au bazat pe cunoștințele lor ancestrale pentru a supraviețui” .

După ce frații au fost găsiți în viață, la stațiile radio ale armatei se auzea: „Minune, minune, minune, minune” , codul armatei pentru un copil găsit în viață și repetat de patru ori pentru a sublinia că toți cei patru copii sunt bine.

Cei patru frați fac parte dintr-un grup etnic indigen, Huitoto.

Președintele Gustavo Petro a sărbătorit vestea la întoarcerea din Cuba, unde a semnat un acord de încetare a focului cu reprezentanții grupării rebele Armata de Eliberare Națională.

Petro i-a numit „un exemplu de supraviețuire” și a spus că saga lor „va rămâne în istorie” . „Jungla i-a salvat”, a spus Petro. „Sunt copii ai junglei, iar acum sunt și copii ai Columbiei”.

Damaris Mucutuy, o mătușă a fraților, a declarat unui post de radio că „sunt bine”, în ciuda faptului că au fost găsiți cu semne de deshidratare și înțepături de insecte.

Citește și

Pentru Boris jocul nu s-a încheiat, ci a început. Fostul premier avertizează No10: „Nu am terminat încă”

Probele de competențe de la Bacalaureat 2023 vor fi echivalate cu mediile din liceu. Ministrul Educației: OUG a fost adoptată

VIDEO. Momentul în care Brittney Griner a fost „hărțuită” pe aeroportul din Dallas de un tip influent pe Twitter