• Administrația Națională de Meteorologie a emis luni două avertizări nowcasting Cod roșu de ploi torențiale și vijelii puternice.
  • Cele două avertizări vizează localități din trei județe.

Prima alertă vizează, până la ora 17.15, Nicorești, Buciumeni și Poiana din județul Galaţi și Mărășești, Panciu, Odobești, Vidra, Păunești, Țifești, Bolotești, Cotești, Garoafa, Jariștea, Movilița, Străoane, Pufești, Mera, Vârteșcoiu, Fitionești, Golești, Gura Caliței, Poiana Cristei, Cârligele, Câmpineanca, Reghiu, Andreiașu de Jos și Broșteni din județul Vrancea.

Se vor semnala vijelii puternice cu rafale de peste 90…100 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse ce vor cumula peste 25…35 l/mp.

Localitățile Popricani, Șipote, Vlădeni, Victoria, Probota, Țigănăși, Rediu, Trifești, Gropnița, Movileni și Roșcani din județul Iaşi sunt, de asemenea, vizate de Cod roșu până la ora 16.50.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Se anunță vijelie puternică cu rafale de peste 100…120 km/h, grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse ce vor cumula peste 25…35 l/mp.

Citește și: Prognoza meteo: Urmează patru zile de caniculă, cu temperaturi de 41 de grade Celsius. ANM a emis și cod portocaliu de furtuni.