• Cel puţin 18 persoane au murit în Madagascar în urma unei furtuni tropicale, care s-a abătut săptămâna trecută asupra nord-estului ţării.
  • Bilanţul precedent indica 16 morţi.
  • Potrivit biroului guvernamental, peste 55.800 de persoane au fost afectate de această catastrofă, dintre care mai mult de jumătate au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

Cel puţin 18 persoane au murit în Madagascar în urma unei furtuni tropicale, care s-a abătut săptămâna trecută asupra nord-estului ţării, a anunţat vineri Biroul guvernamental de gestionare a riscurilor şi catastrofelor, conform mass media străină.

Bilanţul precedent, raportat mai devreme în aceeaşi zi, indica 16 morţi.

În primul raport, 19 persoane erau date dispărute în zonele afectate de furtuna numită Cheneso, care a provocat inundaţii şi a întrerupt mai multe drumuri către capitala Antananarivo.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Potrivit biroului guvernamental, peste 55.800 de persoane au fost afectate de această catastrofă, dintre care mai mult de jumătate au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

Furtuna Cheneso, care a lovit insula la 19 ianuarie, a fost însoţită de vânturi puternice, cu viteze de până la 110 km/h şi averse puternice de ploaie.

În sudul Africii, sezonul cicloanelor se întinde din noiembrie până în aprilie, iar Madagascar, o insulă din Oceanul Indian, suferă în mod regulat consecinţe devastatoare.

În ianuarie şi februarie 2022, patru furtuni majore au lovit insula Madagascar, unde au ucis cel puţin 138 de persoane, au distrus 124.000 de locuinţe şi au strămutat peste 130.000 de persoane.