• Ploile torenţiale au provocat vineri inundaţii extinse în cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, Auckland.
  • Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Auckland a precizat că mai multr zone oraşului au fost afectate de inundaţii importante.
  • Inundațiile au dus, de asemenea, la blocarea unor drumuri importante și la anularea unui concert al cântărețului britanic Elton John.

Ploile torenţiale au provocat vineri inundaţii extinse în cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, Auckland, au dus la mobilizarea serviciilor de urgenţă şi au cauzat anularea unui concert ce urma să fie susţinut de Elton John, relatează mass media internațională.

Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Auckland a precizat că zone din nordul, nord-vestul şi vestul oraşului au fost afectate de inundaţii importante, iar condiţiile meteorologice urmează să se înrăutăţească.

De asemenea, agenţia le-a recomandat rezidenţilor din zonele predispuse la inundaţii să se pregătească pentru a-şi evacua locuinţele.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Înregistrările video publicate în social media arată pompieri, poliţişti şi membri ai forţelor de apărare civilă care salvează oameni blocaţi în locuinţe inundate, cu ajutorul unor frânghii şi al bărcilor de salvare.

Cel puțin o victimă a fost recuperată, dar încă se încearcă să se stabilească dacă decesul a fost cauzat de condițiile meteo.

Inundaţiile au dus, de asemenea, la blocarea unor drumuri importante, fapt ce a determinat crearea unor ambuteiaje pe autostrăzi.

Concertul care urma să fie susţinut vineri în Auckland de cântăreţul britanic Elton John, la care erau aşteptaţi 40.000 de oameni, a fost anulat.

Din cauza condiţiilor meteorologice, spectacolul din seara aceasta a fost anulat. Echipa noastră operaţională depune eforturi pentru a redirecţiona autobuze speciale care să-i ajute pe oameni să se întoarcă acasă… cât de curând posibil” , a anunţat pe Twitter serviciul de transporturi din Auckland.

Cursele aeriene cu destinaţia Auckland au fost amânate sau au fost anulate din cauza vremii severe.