• Un ciclon format în Marea Neagră îți va strica planurile de vacanță de Rusalii
  • Ciclonul va avea ca efect ploi abundente în jumătatea de est a țării
  • Apariția ciclonului este strict legată de existența unui nucleu rece de tip cut – off low în troposfera superioară

Un ciclon format în Marea Neagră va strica planurile de vacanță de Rusalii. Acesta va continua să influențeze vremea de la noi din țară până duminică.

Ciclonul va avea ca efect ploi abundente în jumătatea de est a țării, în special în estul Munteniei, sudul Moldovei și zona montană aferentă, unde cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp, potrivit meteorologilor.

Meteorologii au explicat, însă, că ciclonul, deși pare un monstru deasupra bazinului Mării Negre, acesta acționează ca un nucleu depresionar care nu reușește să coboare sub 1010 hPa, potrivit Gândul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

CITEȘTE ȘI România, lovită de un ciclon format în Marea Neagră. Ce fenomene extreme va aduce

Apariția ciclonului este strict legată de existența unui nucleu rece de tip cut – off low în troposfera superioară, care stă la baza instabilității continue din ultima săptămână, manifestată prin ploi consistente.

Toate aceste zile de minivacanță de Rusalii vor sta sub semnul ploilor, furtunilor, descărcărilor electrice, căderilor de grindină, vântului cu aspect de vijelie. Cele mai afectate regiuni vor fi Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și zonele montane“, potrivit meteorologilor.

CITEȘTE ȘI Ciclonul din Marea Neagră văzut din satelit. Fenomenul se apropie de România