Ce NU trebuie să faci în timpul unei furtuni. Top 3 sfaturi în cazul în care apare o vijelie puternică

Sute de copaci și stâlpi, prăbușiți în urma vijeliei de vineri seara. Zonele afectate

Sute de copaci și stâlpi, prăbușiți în urma vijeliei de vineri seara. Zonele afectate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov a realizat o serie de recomandări, în contextul în care Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu pentru municipiul București și județul Ilfov.

Avertizarea este valabilă sâmbătă, în intervalul orar 12:00 – 23:00 și sunt prognozate vijelii puternice, grindină, ploi abundente.

Măsuri în cazul producerii unei furtuni

Ce e de făcut în timpul unei furtuni

Sfaturi după furtună

Pentru informarea și avertizarea populației, ISUBIF a remis mesaje prin intermediul panourilor electronice stradale, respectiv prin canalele de comunicare instituționale.

Totodată, pentru monitorizarea situației, în vederea adoptării prompte de măsuri, la nivelul instituției a fost activată grupa operativă, pe toata durata codului meteorologic.

Pe platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU (care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore).

Exit mobile version