Vreme instabilă în București: Sunt prognozate vijelii, iar termometrele urcă la 32 de grade Celsius

Cod galben de averse, vânt şi grindină. Care sunt cele 7 judeţe din ţară vizate Sursă foto: Mediafax
  • Vremea va fi instabilă în București sâmbătă și duminică
  • Maximele vor ajunge la 31-32 de grade Celsius
  • Temporar, cerul va avea înnorări și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu vijelii puternice, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice

Vremea va fi instabilă în București sâmbătă și duminică, iar maximele vor ajunge la 31-32 de grade Celsius, potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, sâmbătă, până la ora 23.00, vremea va fi instabilă. Temporar, cerul va avea înnorări și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu vijelii puternice, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10-20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius. Disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși
pragul critic de 80 de unități.

În intervalul de seara până duminică, la ora 21.00, mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În dimineața zilei de duminică temperatura minimă va fi de 18-19 grade Celsius, iar după-amiaza maxima se va situa în jurul valorii de 31 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.