• Germania e devastată de cele mai grave inundații din ultimele decenii.
  • Cel puțin 107 persoane au murit, iar alte sute sunt dispărute.
  • Belgia a raportat 14 morți, în urma fenomenelor meteo extreme.

UPDATE 18.25 – Cel puţin 107 morţi în urma inundaţiilor produse în vestul Germaniei

Cel puţin 107 persoane au murit, iar alte câteva zeci sunt dispărute din cauza inundaţiilor produse în urma ploilor torenţiale din vestul Germaniei, conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi, informează publicaţia Süddeutsche Zeitung.

În landul Renania-Palatinat, bilanţul este de 63 de morţi, iar în landul Renania de Nord-Westfalia sunt 44 de persoane decedate.

Cele mai grave probleme sunt la periferia oraşului Köln şi în localităţile Eifel, Ahrweiler, Rheinbach bei Bonn, Werdohl şi Altena. În apropierea oraşului Köln, numeroase case au fost distruse de ape.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Numărul persoanelor rănite nu este clar, în timp ce zeci de persoane rămân dispărute.

Știre inițială

Cel puțin 80 de persoane au murit, iar alte sute sunt date dispărute în Germania, în urma celor mai grave inundații din ultimele decenii, relatează BBC. Precipitațiile record din vestul Europei au făcut ca râurile să iasă din matcă, devastând regiunea.

Belgia a raportat, de asemenea, cel puțin 14 morți în urma vremii extreme, pe care liderii politici au pus-o pe seama schimbărilor climatice.

Cancelarul german Angela Merkel a promis sprijin total pentru victime.

CITEȘTE ȘI Angela Merkel, „şocată“ de „catastrofa“ generată de inundaţii în Germania. Reacția cancelarului german

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, a pus vremea extremă pe seama încălzirii globale.

„Ne vom confrunta cu astfel de evenimente la nesfârșit, ceea ce înseamnă că trebuie să accelerăm măsurile de protejare a climei, pentru că schimbările climatice nu se limitează la un singur stat”, a declarat Armin Laschet.

Experții spun că se așteaptă ca schimbările climatice să crească frecvența evenimentelor meteorologice extreme, dar este complicat să creeze o legătură între un singur eveniment și încălzirea globală.

Sursa foto: Hepta