• Peste noapte, Estul Statelor Unite ale Americii se va confrunta cu ninsori abundente și vânturi puternice.
  • Ciclonul-bombă presupune ca presiunea barometrică să scadă rapid.
  • Zăpada ar putea ajunge până la 15,24 cm.

Estul Statelor Unite se confruntă cu un posibil „ciclon-bombă” de zăpadă și vânt. Zona din Tennessee până la New York se confruntă cu vânturi mai puternice și ninsori mai abundente peste noapte, provocând probabil primul ciclon mai mare al sezonului de iarnă 2022 în regiune, a anunțat joi serviciul de prognoză AccuWeather.

Un ciclon-bombă este un eveniment meteorologic intens în care presiunea barometrică scade rapid, provocând precipitații abundente și producând vânturi puternice. Cele mai abundente ninsori se vor deplasa în Maryland, Virginia, Carolina de Nord și Tennessee; în capitala țării sunt așteptate până la 7,5 cm de zăpadă, fiind a doua furtună de zăpadă într-o săptămână.

New York City ar putea înregistra până la 15,24 cm (6 inch) de zăpadă vineri, potrivit Accuweather. Avertizări de furtună de iarnă sunt în vigoare de-a lungul unei mari părți a coastei de nord-est, potrivit Serviciului Național de Meteorologie, iar ninsorile abundente sunt așteptate până în nordul statului Maine, dacă furtuna se întărește suficient de repede.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Cu cât te duci mai departe spre nord, cu atât mai mari sunt acumulările de zăpadă”, a declarat Bernie Rayno, meteorologul șef la departamentul Video de la AccuWeather.

La începutul acestei săptămâni, o furtună de iarnă a dezlănțuit ninsori abundente și vânturi puternice în mare parte din sud-estul SUA și în zona de mijloc a Atlanticului, forțând închiderea școlilor, blocarea la sol a avioanelor și întreruperea curentului electric pentru mii de persoane.