• ANM anunță vreme rea în toată țara cu Cod galben și portocaliu de ploi și viscol
  • Zona montană din 15 județe va fi sub Cod portocaliu de viscol puternic
  • În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, două atenționări Cod galben și portocaliu de ploi, ninsori și viscol până joi. Zona montană din 15 județe va fi sub Cod portocaliu de viscol puternic.

Astfel, de marți ora 10:00 până joi ora 6:00, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp.

Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

La munte, la peste 1500 de metri altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55…65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului.

În intervalul marți ora 14:00 – miercuri ora 23:00 va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu. Meteorologii anunță intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Codul portocaliu vizează județele Caraș Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.