• Studiu Bioscience: „Miliarde de oameni ar putea ajunge să trăiască în zone nelocuibile.”
  • Între 3-6 miliarde de oameni se vor confrunta cu căldură severă și disponibilitate limitată de hrană.
  • În 80 de ani, canicula ar putea fi de nesuportat, iar ratele de mortalitate vor crește.

„Semnele vitale” ale pământului sunt tot mai slabe, iar în următorii 80 de ani, miliarde de oameni ar putea ajunge să trăiască în zone nelocuibile, cu caniculă de nesuportat, incendii și inundații, fără hrană și fără apă potabilă, asta arată o analiză publicată în revista Bioscience din cadrul Oxford University Press.

Dr. Cristopher Wolf, unul dintre autorii principali ai analizei a avertizat că până în 2100, între 3 miliarde și 6 miliarde de oameni s-ar putea afla în afara regiunilor locuibile ale Pământului, ceea ce înseamnă că se vor confrunta cu căldură severă, disponibilitate limitată de hrană și rate ridicate de mortalitate.

Ne îndreptăm spre un posibil colaps al sistemelor naturale

Din păcate, ne îndreptăm spre un posibil colaps al sistemelor naturale și socio-economice, spre o lume cu temperaturi insuportabile. Multe dintre recordurile climatice anterioare au fost depășite cu mult în acest an, inclusiv temperatura globală a aerului și temperatura oceanelor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Iar specialiștii se așteaptă ca incendiile de vegetație să se înmulțească pe viitor. Ca măsuri de combatere, cercetătorii îndeamnă la tranziția către o economie globală care să pună în prim-plan bunăstarea omenirii prin reducerea consumului excesiv și a emisiilor peste limită.

Citește și: