Cum e vremea? Ploile nu mai durează mult, dar frigul se instalează rapid în weekend

Te așteaptă o zi cu nori și ploi, mai ales în sudul țării, iar maximele nu mai trec de 23 de grade. Îți spun că mâine va fi mai bine, dar din weekend va trebui să schimbi complet garderoba.

Vede cineva soarele astăzi sau ținem umbrela cu noi în toată țara?

Ei bine, azi ținem umbrela lângă noi cam prin toate regiunile. Plouă mai mult într-adevăr prin partea de sud, de est a țării, unde sunt și ploi cu sunete și fulgere, dar și prin restul țării sunt mulți nori și din când în când s-ar putea să plouă. 

S-a și răcit, din câte am simțit, prin partea de vest. Se simte răcoarea aceasta și prin restul țării, așa că nu mai trecem de 20-23 de grade, doar prin partea de est a țării. Am putea să mai vedem câteva raze de soare și, probabil, maxime un pic mai mari, dar, per total, e o zi de soare. 

Cum arată finalul de săptămână

În primă fază, trecem din nou la vară, mâine și poimâine. Reapare soarele cam prin toată țara. Temperaturile ajung, iarăși, la 28-30 de grade, chiar prin partea de sud a țării.

Însă, după ziua de mâine și cea de poimâine ne așteaptă un weekend cu vreme rea, un weekend în care vremea se răcește simțitor. Nu mai trecem de 14-15 grade prin partea de vest în weekend.

De duminică răcirea se resimte și prin restul țării. Sunt vești bune și mai puțin bune, pentru că temperaturile care vin din weekend sunt undeva la 5-10 grade mai mici decât în mod normal. 

Deci, cu alte cuvinte, din weekend încolo va fi frig. Ne îmbrăcăm mai gros. Diminețile devin reci, chiar foarte reci. Probabil, în Capitală, vom avea temperaturi de 10 grade, așa că ne pregătim pentru un episod destul de rece. 

Dar, n-o să o ținem tot așa, pentru că în a doua partea a săptămânii viitoare, vine din nou vreme ceva mai bună. 

Exit mobile version