• Roverul marțian NASA a descoperit că soarele va avea o activitate intensă pe parcursul săptămânii următoare.
  • Experții avertizează că vor veni furtuni solare, care vor perturba rețelele electrice.
  • Avertismentul de la NASA a fost făcut în urma indentificarii unei pete gigantice pe Soare.

NASA a identificat o pată gigantică pe Soare, care probabil va continua să crească și să se deplaseze pe suprafața acestuia până când va afecta Pământul pe parcursul săptămânii viitoare, scrie Daily Mail.

Experții au avertizat că regiunea întunecată identificată, care este mai rece, ar putea elibera explozii energetice capabile să scoată din funcțiune rețelele electrice ale planetei noastre.

Măsurătorile exacte ale petei solare sunt incerte, dar roverul Perseverance de la NASA a surprins imagini cu fenomenul, chiar dacă se află la 152 de milioane de ani lumină distanță.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

NASA: Campul magnetic este de 2.500 de ori mai puternic

Imaginile arată o formațiune întunecată, care se deplasează pe suprafața Soarelui. „Este cu siguranță o pată solară de dimensiuni mari, pentru simplul fapt că apare în aceste imagini cu rezoluție redusă”, a scris NASA.

Sursă: NASA

Petele solare se formează în momentul în care câmpul magnetic al soarelui este de aproximativ 2.500 de ori mai puternic decât cel al Pământului, iar asta duce la scaderea temperaturii în raport cu cea din jur. Fenomenul are loc deoarece câmpul magnetic inhibă fluxul de gaze noi și fierbinți din interiorul Soarelui.

Oamenii de știință speră că noile imagini îi vor ajuta să rezolve unul dintre cele mai mari mistere ale Soarelui: De ce atmosfera exterioară atinge mai mult de un milion de grade?

Citește și: