• Météo-France a plasat toate departamentele din l’Île-de-France în vigilență portocalie în această duminică.
  • Întreaga l’Île-de-France este afectată de furtuni violente în această duminică la sfârșitul zilei.
  • Ploi torențiale și vânturi puternice au fost înregistrate în diferite municipalități din Ile-de-France.

Întreaga l’Île-de-France este afectată de furtuni violente în această duminică la sfârșitul zilei, potrivit BFMTV. Vremea rea ​​a creat mari probleme de trafic. Pe N118, care leagă Sèvres de Ulis.

Rafale de până la 123 km/h

Potrivit Weather Channel, în Orly (Val-de-Marne) au fost înregistrate rafale de 105 km/h. Meteorologului Guillaume Séchet, frontul furtunos a sosit prin arondismentul 15 înainte de a traversa întreaga capitală. La Parcul Montsouris din arondismentul 14 au fost înregistrate rafale de 99 km/h.

Până la 123 km/g au fost înregistrate în vârful Turnului Eiffel, care a fost lovit de fulger peste noapte și din nou la sfârșitul zilei.

Cascade de apă în Châtelet

Trupe de apă au căzut la centrul comercial Westfield Forum din Les Halles. Pe unele videoclipuri distribuite de internauți pe Twitter, ploaia a căzut chiar de pe acoperișul forumului situat în inima Parisului.

Unele pagube sunt deja de regretat după trecerea episodului furtunos. Un acoperiș a fost rupt în Montreuil (Seine-Saint-Denis). Au fost semnalate și căderi de copaci, ca în Combs-la-Ville (Seine-et-Marne).

Traficul feroviar este, de asemenea, perturbat la Gare de Lyon din cauza furtunilor violente. O prelată pe catenarele dintre gara pariziană și Maisons-Aflort a forțat SNCF să întrerupă alimentarea cu energie electrică. Traficul trenurilor a fost de atunci paralizat.

Citește și: