• Urmează o vreme anormal de caldă, cu maxime de 18 grade celsius.
  • Deși începem anul cu vreme caldă, iarna revine săptămâna viitoare.
  • Ministerul Mediului a declarat 2023 ca fiind cel mai călduros an în istoria României.

Ianuarie a început cu vreme de primăvară. Astăzi avem parte de mai mulți nori și câteva reprize ușoare de ploaie, mai ales prin vest. De asemenea, ne așteaptă o săptămână foarte caldă, imediat după ce anul 2023 a fost declarat oficial cel mai cald din istoria observațiilor în România.

Cât de cald a fost 2023?

Temperatura medie a fost de 12,5 grade, ceea ce a făcu ca 2023 să fie cel mai călduros an. În anul 2023 a fost cu două grade mai cald decât în mod normal. Din punct de vedere climatic și meteorologic, suntem într-un trend agresiv de încălzire climatică.

Ce ne așteaptă în următoarele zile

La nivelul țării, urmează vânt și câteva reprize de ploaie în partea de vest a României, dar și ploi și lapovițe la munte. Cu toate acestea, temperaturile rămân rezonabile. Avem 10 grade în toată țara, iar pe timpul nopții, temperaturile rămân pozitive.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Avem parte de un final de săptămână foarte cald, când temperaturile ajung la 18 grade. Totuși, începând cu ziua de duminică vine iarna, mai ales în nord. Începând cu săptămâna viitoare ne așteaptă dimineți geroase și zile cu temperaturi negative.

Citește și