• Attica, Grecia Centrală și Peloponesul rămân în alertă ridicată de incedii de vegetație.
  • Se așteaptă ca temperaturile din sudul Greciei să atingă 44°C până la sfârșitul săptămânii.
  • Israelul a promis 2 avioane de stingere a incendiilor, care se adaugă celor 4 avioane din Italia și Franța care operează deja.

Se restrânge zona cu incendii active din Grecia, dar pericolul rămâne ridicat joi în Attica, Grecia Centrală și Pelopones, scrie Kathimerini.

La Mandra, le vest de Atena, au fost devastate case și ferme, rafalele puternice de vânt făcând să avanseze flăcările pe un teren accidentat, în timp ce temperaturile se apropiau de 40°C. Se așteaptă ca temperaturile din sudul Greciei să atingă 44°C până la sfârșitul săptămânii, în cel de-al doilea val de căldură care a lovit sudul Europei.

Locuitorii spun ca nu au primit ordine de evacuare

Locuitorii din Mandra au declarat pentru Associated Press că nu au fost avertizați de către oficiali în legătură cu incendiile și că nu au fost emise ordine de evacuare.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII
A.I. NEWS

„Nu a venit nicio echipă de stingere a incendiilor. Nu au fost luate măsuri de protecție. Am făcut ce am putut de unii singuri”, a declarat Varvara Paraskevopoulou.

Un alt rezident, Alexios Sapkin, a adăugat: „Nu era nicio mașină de pompieri pe nicăieri. Nici un elicopter sau avion nu a trecut pe aici”.

Într-o bătălie non-stop pentru a conserva pădurile, instalațiile industriale și casele, evacuările au continuat pentru a treia zi de-a lungul autostrăzii Atena-Corinthos în apropierea orașului Corint, în sudul țării. Pe autostradă se circulă însă în condiții normale.

În Rodos, sunt focare în zone greu accesibile pompierilor.

Un bărbat suspectat că este la originea a trei incedii de vegetație a fost arestat la Messina.

România a anunțat că trimite încă 40 de pompieri în Grecia. Li se vor alătura pompieri din Slovacia și din Polonia. Italia și Franța au trimis deja avioane de stingere a incediilor, lor li se va alătura și Israelul, cu 2 avioane.

Citește și: