• Imaginile surprins din satelit arată cât de mult a ars insula Evia din Grecia, care de aproape două săptămâni este afectată de flăcări.
  • Imaginile surprinse în cadrul programului Copernicus al UE de observare a Pământului, în data de 1 și 11 august 2021, oferă o imagine a zonei arse în urma incendiului devastator care a afectat insula.

Serviciul meteorologic al Observatorului Național din Atena (NOA) a transmis că devastarea mediului în urma incendiilor este enormă.

Potrivit sursei citate, aproximativ 51.000 de hectare au ars pe insula Evia de la începutul incendiului până pe 10 august, arată o analiză asupra imaginilor de înaltă rezoluție produse de satelitul european aparținând misiunii Copernicus Sentinel-2.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Insula Evia „se îndreaptă rapid spre deșertificare”

Efthymios Lekkas, profesor de geologie la Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena, a atras atenția într-un articol că „această zonă (Evia) se îndreaptă rapid spre deșertificare”, relatează greekreporter.com.

„Riscul de alunecări de teren crește dramatic și se așteaptă consecințe uriașe. Același lucru este valabil și pentru Peloponez, într-o măsură mai mică, dar măsurabilă”, mai spune specialistul.

El adaugă că insula Evia se va confrunta cu o problemă uriașă: „Se estimează că terenurile afectate nu vor reveni niciodată la starea lor anterioară”.

Acest lucru este cauzat de factori precum intensitatea arderii, terenul accidentat și eroziunea rapidă care a avut și va continua să aibă loc în nordul insulei.