• Se așteaptă ca temperaturile să atingă cote maxime miercuri, 23 de orașe fiind în stare de alertă maximă.
  • Avertizările înseamnă că valul de căldură reprezintă o amenințare pentru toată lumea, nu doar pentru grupurile vulnerabile.
  • Incendiile de vegetație fac ravagii pe întreg continentul, inclusiv în Grecia și în Alpii elvețieni.

Alerte roșii pentru căldură extremă sunt în vigoare în majoritatea orașelor principale din Italia, în timp ce valul de căldură se intensifică în Europa, informează BBC.

Se așteaptă ca temperaturile să atingă cote maxime miercuri, 23 de orașe fiind în stare de alertă maximă – de la Trieste, în nord-est, până la Messina, în sud-vest. Avertizările înseamnă că căldura reprezintă o amenințare pentru toată lumea, nu doar pentru grupurile vulnerabile.

De asemenea, incendiile de vegetație fac ravagii pe întreg continentul, inclusiv în Grecia și în Alpii elvețieni. Milioane de oameni din emisfera nordică sunt afectați de temperaturile caniculare. Acestea sunt cauzate de un sistem de înaltă presiune care aduce aer tropical mai cald, la sud de un curent cu jet care în prezent se află deasupra Europei centrale.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI

Se preconizează că arșița va dura până miercuri în cea mai mare parte a sudului Europei, după mai multe zile în care temperaturile au depășit 40C. Ministerul italian al Sănătății a cerut serviciilor de urgență din întreaga țară să activeze așa-numitele coduri de căldură”, desemnând un grup separat de personal medical pentru a trata persoanele care se prezintă cu simptome cauzate de căldură.

Măsuri similare au fost introduse la începutul anului 2020, când Italia a devenit epicentrul pandemiei de COVID în Europa. S-a înregistrat o creștere cu 20% a numărului de pacienți care au fost internați cu simptome cauzate de căldură, cum ar fi deshidratarea, epuizarea, insolația și confuzia, potrivit ministerului sănătății.

Citește și: