Meteo, 10 februarie. 17 județe sub Cod galben de ploi, ninsori și viscol. Vremea se menține caldă în restul țării

  • Temperaturile maxime se vor încadra între 1 – 3 grade C în nordul Moldovei și 16 – 18 grade C în regiunile sudice și sud-estice
  • În jumătatea de vest a țării și la munte vor fi înnorări și va ploua
  • De la ora 18:00 intră în vigoare o avertizare meteo de precipitații în 17 județe din țară

Cum va fi vremea în România

Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în nord și nord-est și se va menține deosebit de caldă pentru această dată în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…3 grade C în nordul Moldovei și 16…18 grade C în regiunile sudice și sud-estice, iar cele minime se vor situa, în general, între -1 și 7 grade C.

În jumătatea de vest a țării și la munte vor fi înnorări și va ploua, pe arii mai extinse seara și noaptea, când se vor cumula local 10…15 l/mp, iar în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, izolat 25…35 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ploi slabe doar pe arii restrânse mai ales spre sfârșitul intervalului.

Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în jumătatea de nord a Moldovei sunt posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși temporar 80 km/h, iar pe arii restrânse și în rest. În zonele joase, izolat se va semnala ceață.

Cod galben de precipitații (09 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 12:00)

În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse 40…60 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă. Notă: Va ploua pe arii extinse și în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 15…25 l/mp.

Din după-amiaza zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, viscolind temporar zăpada. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales în timpul nopților.

Cum va fi vremea în București

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade C, iar cea minimă va fi de 4…6 grade C.