• După două zile cu temperaturi de primăvară, urmează cel puțin trei zile de iarnă autentică
  • Începând de joi, temperaturile vor scădea și cu 12 grade Celsius.
  • În următoarele patru săptămâni se vor înregistra temperaturi sub mediile normale în toată țara, dar mai ales în nord-est

După două zile ca de primăvară urmează cel puțin trei zile de iarnă autentică. Vremea se răcește crunt, în următoarele zile, iar de joi încolo temperaturile vor scădea și cu 12 grade Celsius.

Toată țara va fi afectată de valul de aer rece, iar senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic.

În următoarele patru săptămâni se vor înregistra temperaturi sub mediile normale în toată țara, dar mai ales în nord-est. În prima săptămână precipitațiile vor fi excedentare, apoi apropiate de normal.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 8 februarie – 8 martie.

Săptămâna 8 – 15 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sudice și sud-estice, dar și mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 15 – 22 februarie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa sub cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în nord-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nordice.

Săptămâna 22 februarie – 1 martie

Conform prognozei meteo, temperatura medie a aerului va avea valori sub cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 1 – 8 martie

Valorile termice se vor situa sub cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, anunță meteorologii.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.