Meteo, 12 februarie. Vreme deosebit de rece în toată țara. Vântul va intensifica senzația de frig

  • Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei
  • Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade C în nordul Moldovei, Maramureș și Transilvania şi 1 grad C în centrul și sudul Munteniei
  • Vântul va intensifica senzația de frig

Vremea în România

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade C în nordul Moldovei, Maramureș și Transilvania şi 1 grad C în centrul și sudul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade C, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî sub -20 de grade C.

Cerul va fi temporar noros și vor fi ninsori în general slabe, local la munte, în est, sud-est, centru și izolat în rest. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, amplificând senzația de frig, cu viteze mai mari la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăşi 120…130 km/h, precum şi în est, sud și centru, în general cu 55…75 km/h.

Pe alocuri ninsorile vor fi viscolite și zăpada spulberată. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Vremea în București

Vremea va deveni deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului ce nu va depăși 0…1 grad C. În prima parte a zilei vor mai fi înnorări și temporar va ninge, apoi cerul va fi mai mult degajat.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în orele după-amiezii, cu rafale de 45…55 km/h, amplificând senzaţia de frig. Spre orele dimineţii în zona periurbană va fi ger, astfel că minima termică va fi de -10…-8 grade C.