METEO, 18 iulie 2021. Temperaturile maxime în România. Bucureștenii se confruntă cu vreme caniculară

  • Temperaturile maxime în România se vor încadra între 29 și 37 de grade Celsius.
  • Temperatura maximă în București se va situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius.
  • Pe litoral, temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade Celsius.

Prognoza ANM pentru România, pentru data de 18 iulie 2021, arată că maximele se vor încadra între 29 și 37 de grade Celsius. Cei care vor să meargă la mare au parte de temperaturi maxime între 29 și 31 de grade Celsius.

Vremea în România: Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 37 de grade Celsius

Vremea călduroasă va persista și pe arii relativ extinse, mai ales în regiunile extracarpatice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

În zonele de câmpie și de podiș local va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, la munte, în Banat, local în Moldova, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania și izolat, posibil, în zona deluroasă a Munteniei.

Vântul va avea unele intensificări în sud-vestul, sudul țării, precum și, de scurtă durată, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 37 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 grade Celsius în depresiuni şi 25 de grade Celsius în extremitatea de nord a litoralului.

Prognoza ANM pentru București: Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius

Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 19 – 21 de grade Celsius.

Vremea la munte: Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, pe arii relativ extinse averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții.

Vântul va avea unele intensificări în Munții Banatului și, de scurtă durată, asociat averselor. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Vremea la mare: Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade Celsius

Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 21 și 25 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade Celsius.